Od Šperků k Šatům: Ashariya a její cesta ve světě Slow Fashion

Od Šperků k Šatům: Ashariya a její cesta ve světě Slow Fashion

Mou poslední návštěvou Indie započala nová kapitola pro mou značku Ashariya. Miluji šperky a kameny. V hlavě jsem však za poslední roky měla spoustu nápadů. Při mé poslední návštěvě Indie v roce 2023 jsem se seznámila s mužem, který pracoval v malé rodinné dílně. Nejprve jsem se rozhodla nechat si ušít nějaké oblečení z hedvábí na míru. Kimono, ve kterém jsem trávila veškerý čas. Po několika dnech nošení jsem se rozhodla udělat několik kusů navíc. Trávila jsem v dílně víc a víc času a nakonec jsem se rozhodla udělat celou kolekci oblečení. Během výběru látek jsem procestovala celou oblast. Mnohdy ze mě nebyli lidé, se kterými jsem spolupracovala, nadšeni. Na tvorbu jsem měla větší nároky, než na jaké byli zvyklí. Látky jsem vybírala s pečlivostí a ty, pro které jsem se nakonec rozhodla, jsem hledala někdy i několik dní. Měla jsem ale motivaci, která byla poháněna touhou přinést na trh nové, jedinečné kousky, které propojí pohodlí, eleganci a ducha Indie.

Můj pobyt v malé dílně ve městě Pushkar byl plný nových zkušeností. Cesta nebyla vždy jednoduchá; někdy jsme se nerozuměli, jindy jsme balancovali na tenké hranici časového tlaku. V dílně jsem strávila tři týdny. Každý den jsem chodila na měření a kontrolu stříhů. Přiznám se, že někdy to bylo velmi složité. Nebrali mě, jako ženu, vážně. Občas jsem do dílny přišla a nic nebylo připravené. Občas jsem přišla a stříhy byly úplně jiné. Čas ubíhal. V jeden moment jsem si myslela, že to není možné časově stihnout a vzala jsem si na sebe zkrátka velké sousto. Jeden den jsem do dílny přišla a hotové nebylo nic. Jiný den jsem přišla a hotové byly 4 modely, a to naprosto perfektně. Zbývalo mi posledních pár dní do odjezdu a konečně jsme stihli vše vyrobit. Společně jsme vytvořili první kolekci, která se stala hitem mých letních trhů. Ohlasy byly povzbuzující a motivující, což mě vedlo k dalšímu pokračování.

Na podzim minulého roku jsem se s dílnou opět spojila a přes online komunikaci navrhla kolekci novou. Můžete se těšit na některé modely v jiných látkách a také úplně nové střihy. Řídím se heslem slow fashion, takže mám pro vás od každého modelu ve stejné látce limitovaný počet kusů. Novou kolekci představím na jaře tohoto roku. Můžete se těšit na sukně, kimona, košile, topy a šaty, a to z hedvábí a různých druhů bavlny.

Každý kousek byl vytvořen tak, aby vyprávěl svůj vlastní příběh. Moje nová kolekce oblečení je inspirovaná pobytem v Indii. Každý model je vytvořen s láskou a zaměřila jsem hlavně na to, aby oblečení podrtrhovalo ženskost.

Velmi se těším z toho, že jsme na této cestě společně a že je tolik lidí, kteří vidí krásu v tom, co se v této kolaboraci s indickými umělci tvoří. 

 

Napište komentář